Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Lüzumlu bayilerimiz gerekse doğrudan kâmilen satış olarak bayağıda belde kayran illere bakım vermekteyiz.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin sadece her yerde, özellikle bile eke binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Acil çıkış kapıları strüktürsı itibarıyla bazı özelliklerle donatılır. Kapıların serlıca özellikleri aşağıdaki gibidir:

Topluluk arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek karınin tıklayın.

 Yangın merdivenleri dâhilen veya dışarıdan örgülabilmektedir. Hariçardan meydana getirilen merdivenler elan az maliyeti ve belde kaybının daha az olmasından dolayı daha çok tercih edilmektedir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik pas acil hava anında kapının olası olan en azca dönem kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Kaçış midein kullanılmasına mezuniyet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve başka yapılarda 125 mm' den az gayrimümkün. Her kaçış merdiveninin her dü yanında cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

, yangın merdiveni imalatı ve yangın kapısı yangın merdiveni montaj aşamalarında tam özları elde edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz yeterli olacaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe mevla olması dolayısıyla yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya sadık ve kolaylıkla açılabilen strüktürya sahiptir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın yaraşır standartlara ve yönetmeliklere makul olup olmadığını sınırlamak derunin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak tehialtılmasına olanak teşhisr, yapı emniyetliğini sağlar. Ivedi çıkış kapıları binaların strüktürsına ve ferahliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Karşı adetsı: Binaların daire sayısı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir adet acil çıkış bapsı zemin almalıdır. Faik katlı gestaltlarda katlar arasındaki geçişlerde bile kapılar bulunabilir.

Report this wiki page